Radio 5

Gotuj z CKR odc. 1

Program kulinarny przygotowali z Radiem 5 uczniowie Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach. Szkoła od lat kształci świetnych kucharzy. Grzechem byłoby nie zaprezentować ich wiedzy i umiejętności. Okres przedświąteczny jest ku temu najlepszą okazją, bo kiedy, jeśli nie na święta przygotowujemy najlepsze potrawy. W związku z tym chluba szkoły, czyli jej uczniowie opracowali przepisy i przed kamerą Radia 5 przygotowali pięć bożonarodzeniowych, postnych potrawy. Wśród nich między innymi pierogi, barszcz czerwony bez zakwasu, sałatka śledziowa na pumperniklu a także świąteczne pierniki. O szczegółach opowiadali w poniedziałek (18.12) w Radiu 5 Hubert Sylwisty, uczeń 2 klasy zawód kucharz i Alicja Skoczylas, nauczyciel przedmiotów zawodowych z CKRu. Program kulinarny gotuj z CKR będzie można zobaczyć na radio5.com.pl. Od dziś do piątku codziennie o godzinie 12:00 będziemy umieszczać na portalu kolejne odcinki programu. Na pierwszy ogień: barszcz czerwony.