Radio 5

Postawiła na tradycję i wygrała. Spotkanie autorskie z Olą Juszkiewicz

Giżycko

Jak przyrządzić idealnego karpia na wigilijny stół, co wyróżnia mazurską kuchnię i co dał Jej udział w popularnym telewizyjnym programie kulinarnym? Na te i wiele innych pytań odpowie podczas sobotniego (19.12) spotkania w Giżyckim Centrum Kultury zwyciężczyni 9. edycji programu „MasterChef”-  Ola Juszkiewicz z Giżycka.
Jednym z efektów zwycięstwa w tym programie jest wydana właśnie książka „Po pierwsze tradycja”.

Nazywana ambasadorką mazurskiej kuchni Ola Juszkiewicz umieściła w niej wiele przysmaków tego regionu.

https://archiwum.radio5.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/ola1.mp3?_=1

U progu przygotowań do świąt nie mogliśmy nie zapytać o to, bez jakiej potrawy nie wyobraża sobie wigilijnego stołu zwyciężczyni „MasterChef-„a z Giżycka.

https://archiwum.radio5.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/ola2.mp3?_=2

Jak więc przyrządzić idealnego karpia na wigilijny stół?

https://archiwum.radio5.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/ola3.mp3?_=3

Spotkanie ze zwyciężczynią 9. edycji programu „MasterChef” – Olą Juszkiewicz z Giżycka w Giżyckim Centrum Kultury w sobotę 19 grudnia 17.00-19.00 .

Źródło: UM w Giżycku, Radio 5
Autor: jwe