„Robimy jaja” razem z Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach. W związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi chcemy wprowadzić państwa w świąteczny nastrój, a nic tak nie nastraja, jak dobre, smaczne jedzenie. Dlatego zapraszamy na cykl programów kulinarnych poświęcony jajom, w których uczniowie CKRu zaprezentują nietypowe i dla wielu osób nieznane sposoby przygotowania jaj. Hubert Sylwisty i Kacper Bejlik zaprezentują między innymi jaja sous-vide z bekonem i szpinakiem na tostach, deser kawowy z koglem moglem, jaja marmurkowe z pastą awokado. Krótko mówiąc będzie wykwintnie, nietypowo i z jajami. Codziennie, od poniedziałku do piątku na radio5.com.pl będziemy publikować jeden przepis.
Lista odcinków:
Odcinek 1 – Sałatka z sadzonymi jajkami przepiórczymi i łososiem.
Odcinek 2 – Jaja marmurkowe z pastą awokado
Odcinek 3 – Jajka w koszulkach inaczej
Odcinek 4 – Jaja faszerowane w skorupkach
Odcinek 5 – Jajeczny deser kawowy