Radio 5

Zdrowa żywność w CKR

Suwałki

Smacznie i zdrowo było w czwartek (13.12.18) w Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa promował w szkole tradycyjne produkty regionalne i zdrową żywność. Uczniowie przygotowali barszcz czerwony zakwaszany kwasem buraczanym, placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, a na deser ekologiczne jabłuszka z rodzynkami, miodem i cynamonem.

https://archiwum.radio5.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/ckr1.mp3?_=1

– Chcieliśmy pokazać młodzieży, że na bazie zdrowych kiszonek można ugotować smaczne i zdrowe dania – mówiła Anna Sienkiewicz, która prowadzi gospodarstwo rolne.

https://archiwum.radio5.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/ckr2.mp3?_=2

Autor: DZ