26.08.2019
Ełk
Pokaz kulinarny, z degustacją gulaszu z rybami z mazurskich jezior, odbył się w niedzielę (26.08.) przy Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.
– Na Mazurach wyjątkowe jest to, że lokalna ludność bardzo dobrze zna różnorodne dania z ryb – mówi kucharz Wojciech Charewicz.
Kucharzowi w pokazie asystował aktor, Andrzej Grabarczyk. Jak mówi, atutem ryb jest ich naturalność.
Pokazowi kulinarnemu towarzyszył konkurs, w którym zadaniem było uwędzenie ryby na grillu.
Andrzej Beczko, jeden z uczestników, zdradza, jaki jest jego pomysł na grillowanie.
Ryby są smaczne, ale trzeba wiedzieć, jak się z nimi obchodzić. Zapytaliśmy kucharza, Wojciecha Charewicza, jak przygotować się do gotowania.
Spotkanie kulinarne współfinansowane było z budżetu Miasta Ełku w ramach projektu „Frutti di Lago, czyli Kulinarne Skarby Jezior”.
Źródło: Radio 5
Autor: tg