30.08.2020
Suwałki
Z mistrzami kulinarnej sztuki można było ucztować w sobotę (29.08) w Suwałkach. W jednym z suwalskich hoteli odbyła się uroczysta kolacja, z udziałem najlepszych polskich szefów kuchni. Swoje popisowe dania zaprezentowali m.in. Marcin Budynek, Robert Sowa, Giancarlo Russo, Paweł Pojawa oraz Bogdan Mróz. Wszystko w szczytnym celu. Cały dochód z imprezy zostanie bowiem przekazany na rehabilitację małej wojowniczki Hani Poczobut, która zmaga się z ciężką chorobą. O tym, jak można pomagać przez gotowanie, mówi Robert Sowa, kucharz i znany restaurator.
Swój przepis na wyśmienitą kolację zdradził naszemu reporterowi również Marcin Budynek, mistrz kuchni z regionu.
Przypomnijmy, że po wielu miesiącach akcji charytatywnych dla małej Hani, w które włączyła się cała Polska, w końcu udało się zebrać całą potrzebną na leczenie dziewczynki kwotę – zawrotną sumę prawie 9,5 miliona złotych. Mimo, że zbiórka dobiegła końca, nadal trwają licytacje na rzecz dziewczynki. Środki zostaną przeznaczone na jej rehabilitację.
Autor: mz