18.12.2020
Giżycko
Jak przyrządzić idealnego karpia na wigilijny stół, co wyróżnia mazurską kuchnię i co dał Jej udział w popularnym telewizyjnym programie kulinarnym? Na te i wiele innych pytań odpowie podczas sobotniego (19.12) spotkania w Giżyckim Centrum Kultury zwyciężczyni 9. edycji programu „MasterChef”- Ola Juszkiewicz z Giżycka.
Jednym z efektów zwycięstwa w tym programie jest wydana właśnie książka „Po pierwsze tradycja”.
Nazywana ambasadorką mazurskiej kuchni Ola Juszkiewicz umieściła w niej wiele przysmaków tego regionu.
U progu przygotowań do świąt nie mogliśmy nie zapytać o to, bez jakiej potrawy nie wyobraża sobie wigilijnego stołu zwyciężczyni „MasterChef-„a z Giżycka.
Jak więc przyrządzić idealnego karpia na wigilijny stół?
Spotkanie ze zwyciężczynią 9. edycji programu „MasterChef” – Olą Juszkiewicz z Giżycka w Giżyckim Centrum Kultury w sobotę 19 grudnia 17.00-19.00 .
Źródło: UM w Giżycku, Radio 5
Autor: jwe